Boss
Rascal Ringo of Sweetgale Valley
* 20 juni 2012

Herkomst
Boss is een zoon van VWK 2008 Sparkle of Sweetgale Valley en FTW Dandy Druid Lad uit Engeland.

Informatie

Boss is onze wedstrijdhond. Hij is rustig en vriendelijk van karakter maar jaagt erg hard. Naar onze mening is Boss zelfs constanter en beheerster tijdens de jacht en tijdens de veldwedstrijden dan Sparkle en Striker (Donna respectievelijk Wolf). Hij gaat erg hard door de allerzwaarste bramendekking en apporteert van nature goed.

In het seizoen 2013/2014 eindigde Ton Homans met Boss als tweede in het kampioenschap Jeugdveldwedstrijden. Helaas kan Ton de hond niet meer voorjagen en is Boss weer terug bij ons in de kennel. Konden we Boss in Nederland slechts één keer voorjagen in de veldwedstrijden, in Belgie konden we aan een aantal wedstrijden deelnemen. De hoogste kwalificatie behaalden we in Beaudemont op 17 januari 2015. In het terrein met hele zware bramendekking behaalden we een 2e plaats Uitmuntend met reserve CAC. Ook kreeg Boss de gewerenprijs. Verder werd twee keer een kwalificatie CQN gehaald met lovende commentaren van de Nederlandse, Belgische, Franse en Italiaanse keurmeesters. Dit vinden wij prima resultaten voor een hond van indertijd 2,5 jaren oud.

In het seizoen 2015/2016 hebben we verstek moeten laten gaan met Boss. In de voorbereiding voor de januari wedstrijden van 2016, is Boss tijdens de training eind december waarschijnlijk in een scherp metalen/glazen voorwerp gelopen. Gevolg, een scheurtje in haar voetzool, gigantisch bloedverlies en 3 weken met de rechter achterpoot in het verband en aan de lijn uit laten. De wond was te kwetsbaar om met Boss al weer volop te trainen. We hebben daarom besloten deelname aan de wedstrijden in januari 2016 in Nederland en België niet door te laten gaan. Heel jammer, maar zo iets kan gebeuren.

We hebben de ogen van Boss in oktober 2015 en in juni 2018 laten controleren. Bij Boss werden geen erfelijke oogafwijkingen geconstateerd. Ook moeder Donna en grootmoeder Molly zijn vrij van erfelijke oogafwijkingen getest. In juni 2018 werd ook het DNA profiel van Boss vastgesteld

Op 30 november 2015 zijn de heupen van Boss onderzocht. De resultaten waren als volgt:

  • botafwijking 0
  • Norbergwaarde 40
  • eindbeoordeling HD A, de hoogst mogelijke score.

Dekkingen
Boss is beschikbaar voor dekkingen van op gezondheid geteste teefjes, waarvan de stamboom past bij die van Boss.
Wij zijn bereid eventueel met Boss naar de te dekken teefjes te komen.

Wilt u "will to please" in uw pups? U bent op zoek naar een sterke reu van behoorlijke afmetingen? Een reu die onbevreesd de zwaarste dekking in gaat? Wij kunnen u met Boss van dienst zijn!.

 

Wedstrijdseizoen 2016-2017
In het seizoen 2016/2017 hebben wij alleen aan de wedstrijden in Nivelles mee kunnen doen
Op zaterdag 28 januari 2017 behaalden we in de Internationale Veldwedstrijd in Nivelles/Beaudemont een 2e plaats Uitmuntend met reserve CAC, reserve CACIT. Boss maakte mooie punten op een viertal fazanten en was goed steady. Ook het apport en het waterapport ging foutloos en vlot. In deze veldwedstrijd behaalden maar liefst 9 honden een kwalificatie Uitmuntend.
Met onze kwalificatie waren we dan ook zeer tevreden. Boss bewees opnieuw zijn wilskracht in dit jachtveld met zeer zware bramen dekking.
Op zondag trof Boss geen wild in zijn beurt.

Dit seizoen hebben wij  in Schotland 3 dagen getraind op fazanten en konijnen. Hier hebben we onze honden goed onder het wild kunnen brengen en goed op steadyness en verre apporten kunnen trainen.

Seizoen 2018/2019

Om Boss en ook Sarah goed onder het wild te brengen, gaan we begin december 2018 3 dagen jagen/trainen in Northumberland.

We schieten daar 30 fazanten per dag en onbeperkt konijnen.